
Blogs

Zekerheden uitgelegd
Zekerheden uitgelegd Als u geld uitleent of een factuur stuurt, wilt u dat deze uiteindelijk (terug)betaald wordt. Maar hoe kunt…

Het Coronavirus: Hoe nu verder?
In onze eerdere blogs zijn we ingegaan op de gevolgen van het Coronavirus voor uw overeenkomsten en welke (on)mogelijkheden u…

Het Coronavirus en niet betalende debiteuren
De economische gevolgen van het Coronavirus zijn enorm en stelt ondernemers voor diverse uitdagingen. In deze bijdrage zal worden ingegaan…

Het coronavirus en uw overeenkomsten
Wat zijn de consequenties van het Coronavirus en de getroffen overheidsmaatregelen voor uw overeenkomsten en de nakoming daarvan? Als gevolg…

Het leed dat corona(angst)virus heet….
Het coronavirus verspreidt zich wereldwijd razendsnel. Ook Nederland is volop in de ban van het coronavirus en de impact op…

Vorderingen verrekenen ook bij faillissement
Vorderingen verrekenen ook bij faillissement Als partijen over en weer een vordering op elkaar hebben, dan kunnen zij in principe…

Het verbod van nevenwerkzaamheden
In de huidige tijdsgewricht zie je steeds vaker dat medewerkers twee dienstverbanden hebben, dan wel deels in loondienst en deels…

De verhouding bestuur-aandeelhouders in een vennootschap. Hebben de aandeelhouders het laatste woord?
Een BV of NV bestaat uit een aantal organen, waaronder het bestuur en de algemene vergadering van aandeelhouders (‘AVA’). In…

Modernisering personenvennootschappen (maatschap, VOF en CV): Gaat het dan eindelijk gebeuren?
Al geruime tijd wordt geprobeerd om de wettelijke regelgeving over personenvennootschappen te moderniseren. Het lijkt erop dat het nu ook…

Bescherming van uw bedrijfsgeheimen
Eind 2018 is de Wet bescherming bedrijfsgegevens (‘WBB’) in werking getreden. Voor de invoering van deze wet bestond er geen…

Het kettingbeding
Een overeenkomst bindt in beginsel slechts de contractpartijen. Er komen situaties voor waarbij (een van) de contractpartijen ook aan derden…

Informatiebijeenkomst Wet Arbeidsmarkt in Balans
WeDo Advocaten organiseert deze week op donderdag 9 mei 2019 in Café Brasserie De Gouden Leeuw te Veghel een informatiebijeenkomst…

Aansprakelijkheid bedrijfsarts voor loonsanctie
In de praktijk komen we vaak tegen dat werkgevers niet tevreden zijn over de arbodienst c.q. de bedrijfsarts die ze…

Tegenstrijdig belang bestuurder en persoonlijke aansprakelijkheid
Elke bestuurder is tegenover de rechtspersoon gehouden tot een behoorlijke vervulling van zijn taak. In dat kader dient elke bestuurder…

Borgtocht
Om er zeker van te zijn dat een overeenkomst wordt nagekomen, worden er vaak zekerheden bedongen: dit kunnen zakelijke zekerheden…

De AVG en foto’s/beeldopnamen in de openbare ruimte
Voor een verwerking (lees in dit kader: ‘gebruik’) van persoonsgegevens is krachtens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de ‘AVG’) een grondslag…

Het opschorten van verplichtingen uit een overeenkomst: een effectief middel tegen nalatige partijen
Stel u hebt met een contractspartij een afspraak gemaakt en hij komt zijn verplichtingen niet na. Wat kunt u dan…

Financiële compensatie werkgever bij transitievergoeding
Sinds de invoering van de WWZ bent u als werkgever verplicht (ook) een transitievergoeding te betalen aan een zieke werknemer…

Het heimelijk opnemen van gesprekken toegestaan? JEIN!
Onlangs vertelde een bekende mij dat een gesprek waaraan hij had deelgenomen, door een van de andere deelnemers heimelijk was…

Een veilige werkplek, ook voor uw vrijwilligers
Veel non-profit organisaties drijven voor een groot deel op vrijwilligers. Vrijwilligerswerk doe je niet zomaar en een veel gehoorde kreet…

Geen lasterlijk artikel Primo TVGids over oud-wereldkampioen wielrennen
De Belgische Raad voor Journalistiek heeft de klacht van de weduwe van oud-wereldkampioen wielrennen Eric De Vlaeminck over een artikel…

Column Bedrijvig Meierijstad, oktober 2017
Privacybescherming aangescherpt! Vanaf mei 2018 zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ook in Nederland van toepassing zijn. De AVG gaat…

Pre-pack en rechten van werknemers
Wat is/hoe werkt een pre-pack? Voorziet een bedrijf dat zij binnen afzienbare tijd haar faillissement moet aanvragen, dan vraagt zij…

Nieuwe Arbowet per 1 juli 2017: wat wijzigt?
Per 1 juli 2017 verandert de Arbowet. De Arbowet is bedoeld om werknemers gezond en veilig te kunnen laten werken.…

Werknemersbescherming…. door de werkgever
Recentelijk heeft de Hoge Raad een uitspraak gewezen over een bijzondere vorm van werknemersbescherming, waarin door de werkgever een beroep…

Column Bedrijvig Meierijstad, april 2017
Social media: een zegen of een vloek voor de ondernemer? Social media spelen maatschappelijk een steeds belangrijker rol, dus ook…

Is een bestuurder persoonlijk aansprakelijk na betalingstoezegging?
Een bedrijf (X) heeft in opdracht van een ander bedrijf (Y) werkzaamheden verricht en hiervoor facturen verzonden. Een aantal van…

“Na mij de zondvloed”, gaat niet altijd op
In geval van faillissement van een vennootschap kan iedere (oud)bestuurder hoofdelijk worden aangesproken voor de schulden die niet kunnen worden…

Smile, you are on Candid ANPR-Camera!
Privacy is een groot goed, zeker in het huidige digitale tijdperk. De overheid mag het recht op privacy inperken als…

Het is maar een pakje Optimel… of toch niet?
De kantonrechter in Amsterdam heeft recentelijk een uitspraak (RBAMS:2017:905) gedaan over het ontslag op staande van voet van een medewerkster naar…